LAADPAAL KOPEN?

In feite is elk huis geschikt voor een laadpaal en kan iedereen die dat wil, er een laten installeren. Is het een laadpaal voor particulier gebruik, dan heb je geen vergunning nodig. Pas als je een openbare laadpaal wilt hebben, komt er papierwerk bij kijken. Maar wil je gewoon dat je met je eigen auto elke ochtend met een volle accu op pad kunt, dan is het enige regelwerk de installatie van de laadpaal thuis. Deze installatie zou je zelf kunnen doen, maar dan heb je wel flink wat ervaring nodig in de elektrotechniek. Heb je dat niet, dan kunnen we alleen maar aanraden om een installateur in de hand te nemen. Want het is een klus die nauwkeurig en goed moet gebeuren. Daarvoor hebben we ook een stappenplan voor het plaatsen van een laadpaal thuis gemaakt.
Wie een laadpaal thuis laat installeren, zal ongetwijfeld eens hebben nagedacht over de veiligheid ervan. Net zoals je een stopcontact in je woonkamer niet graag onbeheerd laat als je kleine kinderen hebt, wil je ook liever niet dat er bij de laadpaal risico’s bestaan. Geen zorgen: een laadpaal is volledig veilig. Een paal die helemaal niet gebruikt wordt, vormt geen enkel risico, omdat de stroom volledig is afgesloten. De stroom wordt pas aangesloten als de stekker vergrendeld is. En wil je de kabel er weer uithalen, dan heb je hier een pas voor nodig. Bij het ontgrendelen wordt eerst de stroom uitgeschakeld en pas daarna kan je de kabel verwijderen. De laadpaal is dus helemaal veilig en kinderen kunnen er prima omheen spelen. Die veiligheid betekent overigens ook dat je alleen van je laadpaal gebruik kan maken als je over het pasje beschikt. Het kan dus niet zo zijn dat de buurman stiekem even jouw laadpaal gebruikt als je een weekendje weg bent.

EVHub laadstation wit

De EVHub is een budget-oplossing die uitbreidbaar is met een aantal opties zodat het laadstation volledig aansluit bij uw persoonlijke wensen. De EVHub laadpaal wordt gemaakt van hoogwaardig polycarbonaat en is daarmee slagvast en vandalismebestendig.

EVHub laadstation zwart

De EVHub laadpalen zijn geschikt voor ieder type elektrische auto met een type 1 of type 2 stekker. De kracht van EVHUB zit het hem in het verstelbare laadvermogen, waardoor bij iedere auto het maximale laadvermogen wordt benut.

Laadpas

Voor deze optie heb je dan ook een laadstation met pasjessysteem nodig. De eigenaar van de laadpas betaalt voor de afgenomen stroom. De gemaakte stroomkosten worden dan automatisch geregistreerd en verrekend.
Doormiddel van de pas is het systeem ook meteen beschermd tegen onbevoegd gebruik.