fbpx
Akkoord EU-ministers: zonnepanelen eind 2029 verplicht voor nieuwe woningen
27 oktober 2022
Mogelijke afbouw salderingsregeling: Tweede Kamer wil wetsvoorstel op deze punten aanpassen
23 januari 2023

Minister Jetten: ‘Eerst salderen, daarna prijsplafond’

Om verduurzamende zo aantrekkelijk mogelijk te houden heeft Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie, besloten dat het prijsplafond gaat gelden nadat er gesaldeerd is. Zo antwoord de minister op vragen vanuit de vaste Tweede Kamercommissie voor Economische Zaken en Klimaat. Hiermee gaat het nettoverbruik van zonnepaneeleigenaren gelden.

Volgens minister Jetten is het rekenen met het nettoverbruik de “juiste wijze”. “Eerst zal de salderingsregeling worden toegepast. Het prijsplafond geldt voor het nettoverbruik dat in 2023 na salderen resteert”, zo schrijft hij.

“Indien door een huishouden bijvoorbeeld 2000 kilowattuur wordt ingevoed en 3000 kilowattuur wordt afgenomen, is de nettoafname 1000 kilowattuur en valt daarmee volledig onder het prijsplafond. Indien een huishouden bijvoorbeeld op jaarbasis 4000 kilowattuur invoedt en 3000 kilowattuur afneemt en er dus sprake is van nettoteruglevering, is het prijsplafond voor dit huishouden niet van toepassing.”

AVG_Proof_LOGO
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons gegevensbeschermingsbeleid.
lees meer