Vloerverwarming & Vloeren

Er zijn verschillende manieren van vloerverwarming mogelijk. De meest bekende vorm van vloerverwarming is die met warm water. Een van de nieuwste technieken op het gebied van vloerverwarming is verwarming door middel van infraroodstraling. 

Wat is vloerverwarming?

In de koude maanden van het jaar is het nodig om je huis te verwarmen. In de meeste huishoudens gebeurt dat door middel van centrale verwarming of kachels. Het nadeel van deze manieren van verwarmen is dat de warmte niet altijd even goed verdeeld wordt over de ruimte. Dit probleem kun je oplossen door vloerverwarming.

Zoals de naam al zegt, wordt bij vloerverwarming de gehele vloer verwarmd en hierdoor wordt de warmte gelijkmatig verspreid door de ruimte. Een ruimte die voorzien is van vloerverwarming is dus overal even warm. Er zijn verschillende soorten vloerverwarming en één daarvan is de infrarood vloerverwarming. 

Wat is infrarood vloerverwarming?

Bij infrarood vloerverwarming worden er onder de vloer zogenaamde infraroodmatten gelegd. Deze matten zorgen ervoor dat de warmte zich gelijkmatig verspreid over het oppervlak. We noemen dit een “droge” manier van vloerverwarming. Deze manier staat in tegenstelling tot “natte” vloerverwarming, waarbij de vloer verwarmd wordt door warm water.